après-midi / pomeriggio / απόγευμα

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017


Οι Εκδόσεις Πηγή και οι συγγραφείς Rossella Paolicchi, Marianne Catzaras και Χρυσή Γιάντσιου σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής τους με τίτλο "après-midi / pomeriggio / απόγευμα".

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Λένε ότι η διήγηση είναι ένας τρόπος για να χειριστεί κανείς τον χρόνο. Πως μπορεί να τον συντομεύσει ή να τον επιμηκύνει όπως θέλει και, ακόμη περισσότερο, τον χρόνο της ίδιας της ζωής του να τον απλώσει ή να τον περιορίσει…
Raccontare è un modo di manipolare il tempo, si dice, si può accorciare, allungare come si vuole ma ancora di più è nella vita che il tempo si dilata o si restringe…
On dit que raconter est une manière de manipuler le temps. On peut raccourcir, rallonger comme on veut et encore davantage. C’est que dans la vie le temps se dilate ou se restreint…
Rossela Paolicchi

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο πατώντας εδώ.

Οι συγγραφείς
Rossella PAOLICCHI
Μετά τις σπουδές της στον τομέα της ψυχολογίας στην Πάδοβα της Ιταλίας, η Rossella Paolicchi ειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και γονέων και για πολλά χρόνια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Πίζας. Είναι υπεύθυνη του Κέντρου Θεραπείας Προβλημάτων Ανορεξίας και Βουλιμίας, δουλεύοντας στις σχέσεις σώματος και πνεύματος. Παράλληλα ακολουθεί μια πορεία καλλιτεχνική.
 Στην εικαστική της δημιουργία αναζητά την έκφραση του εύθραυστου, του ευαίσθητου. Στα έργα της προσπαθεί να αποτυπώσει την ουσία μέσα από αδρές γραμμές ή από αφαιρέσεις ελάχιστα χρωματισμένες. Το καλλιτεχνικό της στίγμα είναι να δώσει μορφή στο άμορφο. Συμμετείχε σε εκθέσεις στην Αθήνα και στην Τύνιδα.
Συγχρόνως ασχολείται με τη συγγραφή. Στις νουβέλες της ακολουθεί την ίδια τάση με αυτή της ζωγραφικής της. Λάτρης των ταξιδιών, έχει ένα ακόρεστο πάθος για την Ελλάδα. Ο Καβάφης, ο Ρίτσος, ο Σεφέρης και ο Μπόρχες σηματοδοτούν την ποιητική της μύηση. Ζει στην Πίζα.
Marianne CATZARAS
Γεννημένη στην Τυνησία από Έλληνες γονείς, η Μαριάννα Κατζαρά τοποθετεί στην καρδιά των καλλιτεχνικών της αναζητήσεων και σκέψεων τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της για την ταυτότητα του ταξιδιού και της γλώσσας. Μετά τις σπουδές της στον τομέα της λογοτεχνίας, αφιερώθηκε στην ποίηση και στη φωτογραφία. Δημοσιευμένες συλλογές της στην Τυνησία και στη Γαλλία διαβάστηκαν από τις ηθοποιούς Jalila Baccar και Anne Alvaro, ενώ έργα της έχουν παρουσιαστεί στη Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Τυνησία, Μαρόκο, Ελλάδα. Είναι μέλος της επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Voix Vives en méditerranée de Sète. 
Τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, στα ισπανικά, στα αραβικά και στα ιταλικά. Επί σειρά ετών, μεταφράζει έργα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, αφιερώνοντας ένα μέρος της δουλειάς της στον πολιτισμικό διάλογο της Μεσογείου. Φωτογραφίες της έχουν εκτεθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ μεγάλος αριθμός από αυτές έχουν αγοραστεί από διεθνείς οργανισμούς, μουσεία, γκαλερί και συλλέκτες. Έχει τιμηθεί με το Μεγάλο Βραβείο της πόλης της Τύνιδας για την προσφορά της στον πολιτισμό.
 Ανακηρύχτηκε Ιππότης των Γραμμάτων και των Τεχνών από τη Γαλλική Δημοκρατία.
Ζει στην Τυνησία.
Χρυσή ΓΙΑΝΤΣΙΟΥ
Η Χρυσή Γιάντσιου (συγγραφέας-ερευνήτρια του δωρικού θεάτρου) γεννήθηκε στις Σέρρες το 1962. Διδάκτωρ στον τομέα LANGUES, LETTRES ET ARTS (UNIVERSITED’AVIGNON ET DES PAYS DE VAUCLUSE, FRANCE). Υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Οργανισμού Ελασσόνας στη δεκαετία 1993-2003. Συνεργάστηκε με τον ΟΚΑΝΑ στο πλαίσιο μιας καμπάνιας κατά των ναρκωτικών. Διετής συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σερρών τα έτη 2006-2007. Έχει τιμηθεί επανειλημμένως σε ποιητικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.


Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah