Να γνωρίζει η αριστερά σου ότι κάνει η δεξιά σου!

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Με το γνωμικό αυτό ως αρχή τους, κάποιοι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2000 μια προ­σπάθεια για την ενίσχυση της φιλανθρωπικής προσφοράς που κάνει στη Γκάνα της Αφρικής η τοπική μητρόπολη.
Φανερώνοντας στους άλλους την ενίσχυση που προσφέρουν στην ιεραποστολική προσπάθεια της μητρόπολης της Γκάνας, δεν επιδιώκουν να διαλαλήσουν τη φιλανθρωπία τους, αλλά - αν και όσο είναι δυνατόν αυτό - να ευαισθητοποιήσουν πε­ρισσότερους ανθρώπους να προσφέρουν τον οβολό τους για τη διατροφή και τη μόρφωση των παιδιών της Αφρικής, της Ασίας, ή όπου αλλού οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αρπάζουν το ψωμί από το στόμα των λιμοκτονούντων, για να το κάνουν τεράστια κέρδη και δύναμη.
Έφηβες και έφηβοι της Γκάνας έξω από το σχολείο, του οποίου την ανέγερση χρηματοδότησαν ο Νίκος και η Αφροδίτη Τελίδη.

Είναι γνωστό ότι αρκετοί κρύβο­νται πίσω από το γνωμικό που εξασφαλίζει την ανωνυμία, για να κρατήσουν στις τσέπες τους τα λεφτά τους όσο το δυνατόν πιο σφιχτά...
Η βοήθεια αυτή μπορεί να δοθεί στη Γιούνισεφ του ΟΗΕ ή στις μη κυβερνητικές οργανώσεις των γιατρών, στις ιεραποστο­λές ή στις μητροπόλεις, όπου υπάρχουν.
Από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, το ζεύγος Νίκου και Αφροδίτης Τελίδη, καθώς και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών, έχτισαν και εξόπλισαν με δαπάνες τους ένα σχολείο στη Γκάνα, το οποίο έχει σήμερα εκατό μαθητές και μαθήτρι­ες.
 Το κτίσμα έγινε με δαπάνη του Νίκου και της Αφροδίτης Τελίδη, στη μνήμη της κόρης τους Ωραιοζήλης Τελίδου-Ζαφειροπούλου, ο εξοπλισμός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναι­κών Πανοράματος, του οποίου τα μέλη είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προσφυγικής καταγωγής. 
Η λειτουργία του σχολείου και η παροχή τροφής και φαρμάκων εξασφαλίζονται από τις εισφορές κάποιων ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων, τις οποίες συγκεντρώνει ο Νίκος Τελίδης κάθε μήνα και τις αποστέλλει με τραπεζική επιταγή της Εθνικής στη μητρόπο­λη Γκάνας. 
Παλαιότερα, μητροπολίτης ήταν ο σεβασμιότατος Παντελεήμων, που αποχώρησε το 2005 λόγω ασθενείας, και τη θέση του πήρε ο σεβασμιότατος Δαμασκηνός. Ο μητροπολίτης Δαμασκηνός έρχεται κάθε εξάμηνο στην Ελλάδα και τακτοποι­εί το θέμα των ενισχύσεων. Επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Φλώρινα και άλλες πόλεις.
Το ζεύγος Τελίδη με τον Μητροπολίτη Γκάνας Δαμασκηνό

 Στη Θεσσαλονίκη συνα­ντιέται με ενισχυτές της προσπάθειας της μητρόπολης στο σπίτι του Νίκου Τελίδη, όπου γίνεται ενημέρωση και συζήτηση για τα προβλήματα των παιδιών.
Share
 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah