Δεκαπενταύγουστος στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου με την ΕΤ3

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012


Η ΕΤ3, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 
Το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης είχε μεταδώσει το 2010 την ίδια ημέρα την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά το 1922 στο ιστορικό μοναστήρι, το οποίο για όλο αυτό το διάστημα λειτουργούσε ως μουσείο, δίνοντας το «παρών» στην ιστορική αυτή εξέλιξη για την αναγέννηση της λειτουργικής ζωής του μοναστηριού – συμβόλου του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΤ3 θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί περίπου στη μία το μεσημέρι και παράλληλα, θα μεταδοθεί μέσω του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.
Η δημοσιογραφική κάλυψη είναι του Αιμίλιου Σαπρανίδη και του Γιώργου Γεωργιάδη και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κάντερ Μπαξ.
Νωρίτερα, στις επτά και μισή το πρωί, η ΕΤ3 θα μεταδώσει, για ακόμη μία χρονιά, σε απευθείας σύνδεση τον όρθρο στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στις πλαγιές του Βερμίου, με απεσταλμένο  το δημοσιογράφο Χρήστο Δάντση.  Η σκηνοθεσία είναι του Απόστολου Τσιτσούλη και η διεύθυνση παραγωγής του Αργύρη Δούμπλατζη.

Πηγη:ΕΤ3

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah