Santeos

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOG ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ

Η ιστορία είναι το πιο επικίνδυνο από όλα τα προϊόντα του χημικού εργαστηρίου του ανθρώπινου μυαλού. Διεγείρει τα όνειρα, δηλητηριάζει τα έθνη, γεννά στην ψυχή τους στρεβλές μνήμες, γιγαντώνει, μέχρις υπερβολής, τις αντιδράσεις τους, ανοίγει τις παλιές πληγές τους, τα στερεί από το πνεύμα της ειρήνης και τα μπολιάζει με μεγαλομανία και μανία καταδιώξεως». ΠΩΛ ΒΑΛΕΡΥ

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Σαρμάδες με μαύρα λάχανα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φύλλα από μαύρα λάχανα

3/4 φλιτζανιού ρύζι γλασέ

1/2 κιλό κιμά

3 κρεμμύδια τριμμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Μαύρο ή κόκκινο πιπέρι

1/2φλιτζάνι λάδι



Ζεματίζουμε τα λαχανόφυλλα για περίπου 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Σε λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το λάδι και το αλατοπίπερο.

Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο, τοποθετούμε επάνω λίγη από τη γέμιση, κλείνουμε τις δυο άκρες και τυλίγουμε τα φύλλα σαν ρολό.

Όταν τελειώσουν τα υλικά μας, τοποθετούμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα, στην βάση της οποίας έχουμε στρώσει ένα μεγάλο φύλλο λάχανο.

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και 1 φλιτζάνι λάδι, τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω στους ντολ­μάδες, για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μα­γειρέματος και τους βάζουμε για περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.

Όταν ψηθούν, τους κατεβάζουμε από η φωτιά, αφαιρούμε το πιάτο και τους περιχύνουμε με αυγολέμονο ή σάλτσα ψιλοκομμένης ντομάτας.